Close
  • მთავარი
  • პროდუქტები
  • ჩვენს შესახებ
  • კონტაქტი
  • Georgian
    • English
    • Russian
  • მცხეთა-მთიანეთი, სოფელი ნაოზა (ნავაზარი)
  • +995 568 90 75 75
Facebook
Instagram
  • მთავარი
  • პროდუქტები
  • ჩვენს შესახებ
  • კონტაქტი
  • Georgian
    • English
    • Russian

  • მთავარი
  • პროდუქტები
  • ჩვენს შესახებ
  • კონტაქტი
  • Georgian
    • English
    • Russian

Mtskheta

MFC


მცხეთა

ჩვენს შესახებ

საკონსერვო საწარმო “მცხეთა ფუდ კომპანი” საქართველოს ბაზარზე ფუნქციონირებს 1990, ხოლო მსოფლიო ბაზარზე 1995 წლიდან.

გაიგე მეტი


მცხეთა

შენი გემო
აჯიკა — ცხარე სანელებლების ნაზავი, რომელსაც ქართულ სამზარეულოში კერძების მოსამზადებლად იყენებენ. მზადდება ცხარე წიწაკით, ნივრით, სუნელებითა და მწვანილებით. გარდა ამისა, შეიძლება სხვა ბოსტნეულის გამოყენებაც: სტაფილო, ტკბილი წიწაკა, ჭარხალი, პომიდორი. წარმოშობით სამეგრელოდან ან აფხაზეთიდან უნდა იყოს, გავრცელებულია მთელს საქართველოში, კავკასიაში და ბოლო დროს აღმოსავლეთ ევროპასა და შუა აზიაში. არსებობს წითელი და მწვანე აჯიკა. განსხვავებულია აჯიკა კონსისტენციითაც. პოპულარული წარმოდგენით, ყველაზე ცხარე და გემრიელ აჯიკას აფხაზეთში ამზადებენ.

აჯიკა — ცხარე სანელებლების ნაზავი, რომელსაც ქართულ სამზარეულოში კერძების მოსამზადებლად იყენებენ. მზადდება ცხარე წიწაკით, ნივრით, სუნელებითა და მწვანილებით. გარდა ამისა, შეიძლება სხვა ბოსტნეულის გამოყენებაც: სტაფილო, ტკბილი წიწაკა, ჭარხალი, პომიდორი.

წარმოშობით სამეგრელოდან ან აფხაზეთიდან უნდა იყოს, გავრცელებულია მთელს საქართველოში, კავკასიაში და ბოლო დროს აღმოსავლეთ ევროპასა და შუა აზიაში. არსებობს წითელი და მწვანე აჯიკა. განსხვავებულია აჯიკა კონსისტენციითაც. პოპულარული წარმოდგენით, ყველაზე ცხარე და გემრიელ აჯიკას აფხაზეთში ამზადებენ.

კონტაქტი

This post is also available in: English Russian