ტყემლები

ტყემლის საწებელი — ტრადიციული ქართული სანელებლებით დამზადებული სოუსი. ის მზადდება საქართველოს ენდემური ჯიშის ტყემლისაგან,რომელიც გამოირჩევა დამახასიათებელი სუნთა და გემოთი. სეზონისა და ტყემლის ჯიშის მიხედვით, ძირითადათ მზადდება მუქი ბორდოსფერი, მწვანე, ან ყვითელი საწებელი. ძირითადად, მიირთმევენ მშრალად შემწვარ ან მოხარშულ ხორცეულთან და თევზეულთან. იგი მდიდარია ნუტრიელემენტებით: ორგანული მჟავებით, შაქრებით, ჰიდროკარბონატებით, მიკრო და მაკრო ელემენტებით, პოლიფენოლებით, პექტინებითა და ვიტამინებით С, B1, B2, РР, E. ქართული ტრადიციებისა და თანამედროვე ტექნოლოგიების გამოყენება პროდუქტს ყველა სასარგებლო თვისებას უნარჩუნებს,