აჯიკა

უძველესი დასავლეთ საქართველოს ტრადიციული რეცეპტით დამზადებული ცხარე სოუსია. ის წარმოადგენს საუკეთესო ახალი წითელი წიწაკის, ნივრისა და პიკანტური სანელებლების ნაზავს, რომელიც განაპირობებს მის უნიკალური არომატსა და გემოს. აჯიკა განსაკუთრებულ გემოს აძლევს ყველა სახის საქონლის, ცხვრისა და ქათმის კერძებს. ასევე შემწვარი კარტოფილს. ერთი წვეთი აჯიკა გახდის თქვენს სუპს, მაკარონს ან უბრალოდ სენდვიჩს ყველაზე პიკანტურს. აჯიკის შემადგენლობაში შედის: ადვილად ასათვისებელი შაქარი, ნატრიუმი, ამინომჟავები, მიკროელემენტები, და ძირითადი მინერალური ელემენტები, პექტინი, polyphenols P-ვიტამინური აქტივობა, ვიტამინები C, B2, PP, ბეტა-კაროტინი და ფოლიუმის მჟავა. აჯიკა სავსეა მატონიზირებელი და სასიცოცხლო ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებით